Kutatás – fejlesztés, ezen belül főként
burgonya,
tritikále,
rozs és
lucerna, szántóföldi növényfajok nemesítése.
Egyéb tevékenység: Vetőmag termesztés és vetőmag kereskedelem.

Fajta- és termékspecifikus agrotechnikai kutatások végzése a Kft. tulajdonában lévő és általa képviselt 4 növényfajta
Pannónia burgonya,
Hungaro tritikálé,
Ryefood rozs és
Olimpia lucerna
környezetkímélő, minőség orientált és jövedelmező termesztése érdekében – főként homok- és erdőtalajokon.
A cég részt vesz saját fajtáinak - az egészséges táplálkozást segítő - új élelmiszeripari termékek fejlesztésére irányuló kutatásaiban is.
E fajták termesztése eredményesebbé teszi a talajok - elsősorban a homok – és erdőtalajok - környezetbarát hasznosítását és az ökológiai gazdálkodásban is eredményesen hasznosíthatók. A képviselt és forgalmazott 4 fajta magyar, saját nemesítésű fajta.
Burgonya fajtafenntartás, in vitro szaporítás
1.) az in vitro szaporítóanyag előállítása mikroszaporítással (szövettenyésztő laboratórium),
2.) primer és szekunder gumó előállítása izolált körülmények között (üvegház),
3.) és végül a vetőgumó szaporítása szántóföldön.

A burgonya mikroszaporításának első lépése az in vitro tenyészetek indítása merisztéma izolálással és tenyésztéssel. A steril körülmények között kipreparált merisztémákat megfelelő táptalajra helyezve egy-két hónap múlva 7-8 leveles in vitro növényeket lehet nevelni. A hajtástenyésztés során a tömegszaporítás az in vitro fejlődött hajtások hónaljrügyeit tartalmazó egynóduszos hajtásdarabokkal történik. Három-négy hét alatt a hónaljrügyekből átoltásra alkalmas járulékos hajtások fejlődnek. Mivel a hajtásfejlődéssel egyidejűleg járulékos gyökérképződés is történik, a négyhetes tenyészetek közvetlenül alkalmasak üvegházi kiültetésre is. A mikroszaporításnak azonban végterméke lehet az in vitro gumó is.

Magyarországon a vírusos leromlásnak ellenálló fajták nagyobb mértékű termesztése jelentene előrelépést az eredményesebb és versenyképes burgonyatermesztés megvalósításában. A Kisvárdán magánalapon újraindított burgonya nemesítés eredményeként egy új korai, leromlásnak ellenálló és jó gazdasági értékmérő tulajdonságokkal rendelkező fajta - a PANNÓNIA köztermesztése kezdődhetett meg. A fajta in vitro fenntartása és szaporítása elsősorban a kft. által működtetett kisvárdai szövettenyésztő laboratóriumban történik, de a DENYKK nyíregyházi laboratóriumában is. Az 1. évi szántóföldi Szuperelit szaporítást (Prebázis) követően a fajta még további 4 évig szaporítható (E1, E2, E3, I.fok) nagyobb mértékű leromlás nélkül.

Állami elismerési és fajta-oltalmi okiratok